Welkom op de homepage van Ineke en Jos ....... Tip: Filmpjes "Met juf Ineke op reis" ook op youtube te vinden ..........

Welkom op de homepage van Ineke en Jos. Youtube kanaal

Deze site bevat een overzicht van onze reizen. Per bezocht land vindt u de route informatie, foto's en vaak ook een uitgebreid reisverslag. Bezoek ook eens ons populaire YOUTUBE KANAAL met meer dan 250 filmpjes van onze reizen. Als je je abonneert (met notificatie !) krijg je bericht wanneer er een nieuw filmpje is geplaatst!
Na een paar verloren corona jaren pakken we de draad weer op. Hoog op de lijst staan Australië en Japan, terwijl Myanmar (Birma) door de coupe inmiddels helemaal uit beeld is verdwenen is. Vlak voor Corona hebben we nog het regenachtige Noord Spanje bezocht en tijdens de corona dipjes het prachtige IJsland en Frankrijk. In 2024 staan voorlopig Madeira en Australië op het programma.

Heb je vragen, dan kun je het beste even reageren via ons youtube kanaal. Het gastenboek is helaas niet meer in gebruik (Na softwareaanpassing kon ik niet meer reageren).

Nieuw Zeeland - okt/dec 2023

Vier jaar later dan gepland is het toch zover: Nieuw Zeeland! Eerder stoppen met werken om te reizen werd door Corona achteraf veel minder zinvol. Nieuw Zeeland heeft altijd al getrokken, maar door de lange reis en het beperkt aantal vakantiedagen was het er nooit van gekomen.
De eerste 4 weken met de huurauto naar het Noordereiland en vervolgens 30 dagen met de camper naar het ruige Zuidereiland. Prachtige natuur, aardige mensen en bijna elke dag een hoogtepunt. Wat wil je nog meer?

x
x
x

Chili-Argentinië - jan/feb 2023

Een reis die al heel lang op het lijstje staat is die naar Chili en Argentinië en dan in het bijzonder het ruige Patagonië. Vanuit Buenos Aires (leuke stad!!) vlogen we naar het merendistrict en van daaruit via de beroemde "Carretera Austral" helemaal naar het zuiden. Prachtige landschappen, vulkanen, diepblauwe meren. Het kon niet op. Wildlife bestond naast guanaco's, nandoes, een poema (!!) uit fascinerende pinguin kolonies (Rockhoppers, Koningpinguin en Magelhaen pinguins) die soms pas recent zijn ontstaan.

x
x
x

Madagaskar - Mei/juni 2022

Madagaskar is één van de bijzonderste landen ter wereld. Een smeltkroes van Arabische en Indische invloeden gemixt met de eigen cultuur waarin de voorouder verering een centrale rol speelt. Sinds ons laatste bezoek in 2004 lijkt de tijd stil gestaan te hebben. De wegen zijn nog slechter en in de steden rijden nog de fiets en loop rikshaws rond. De unieke natuur is natuurlijk het bekendst. Schattige lemuren en landschappen die je alleen hier tegen komt maken het een topland voor de echte liefhebber!

x
x
x

IJsland - 4WD door het binnenland (2021)

Na de Corona crisis bezoeken we eerst IJsland voor de 3e keer. De reden is de spectaculaire uitbraak van de Fagradalsfjall vulkaan in het Geldingadalir gebied vlak bij de internationale luchthaven. We hebben een 4x4 gehuurd en gaan hiermee het ruige binnenland van IJsland verkennen. Spectaculaire landschappen, waarbij we soms door een rivier moeten moeten rijden om verder te kunnen. De gebaande paden laten we links liggen (hebben we in 2012 uitgebreid bekeken) en gaan nu voor het mooie onbekende.

x
IJsland vulkaan
Askja vulkaan

Kaapstad naar Namibië (2018)

Vanaf Kaapstad rijden we langs de westkust via de Augrabies watervallen naar het grootste park van Afrika, het relatief onbekende Kgalagadi Kalahari transformer park, dat zich uitstrekt over Zuid-Afrika an Botswana. Een enorme woestijn met prachtige rode zandduinen. Het wild concentreert zich langs de twee droogstaande rivieren (water om de zoveel jaar), waar bomen met enorme wortels groene stroken vormen. In Namibië zoeken we dit keer vooral de mooie natuurplekken op zoals Bagatelle, Etosha, Vingerklip en Okonjima.
Van deze reis is een prachtig fotoalbum gemaakt dat door Albelli (tijdelijk?) online is gezet. Klik hier

x
x
Foto's

Spanje (november 2017) en Portugal (mei 2018)

x
x
x

In 1993 hebben we (te) kort Andalucie bezocht. Vooral de prachtige Moorse kunst in Granada (Alhambra) en Sevilla wilden we nog eens uitgebreid bekijken. In ruim 3 weken bezochten we op ons gemak het unieke gebied. Prachtige steden en afwisselende natuur.
Het beviel zo goed dat we een paar maanden later een 'rondje Portugal' hebben gedaan. Lissabon, Porto en het rustige binnenland zijn zeker de moeite waard, maar kan in onze ogen niet tippen aan Spanje.

Vietnam : maart 2017

Na 12 jaar doen we Azië weer een keer aan. Vietnam is 'hot', zowel qua temperatuur als belangstelling. Van het communisme is weinig meer te merken en rondreizen is relaxed en veilig. Het land is overbevolkt en het is mooi te zien hoe iedereen hierin zijn plekje weet te vinden. Vietnam biedt veel cultuur (oude beschavingen), prachtige bergvolken en vooral een inkijkje in de bedrijvigheid van de mensen.

Zuid Afrika : november 2016

Zuid Afrika is ons in mei zo goed bevallen dat we er een half jaar later meteen de al lang in het vat zittende tuin- en wijnroute aan vast plakken. Stokstaartjes in de Karoo en cage diving tussen de witte haaien zijn de hoogtepunten van deze reis.

Valley of desolation (Graaff Reinet)
Grote witte haai
Zuid Afrika video's
Reisverslag

Zuid Afrika : mei 2016

Na bijna 20 jaar zijn we weer terug in Zuid-Afrika. We kunnen goed merken dat de samenleving langzaam is veranderd en de blanken niet meer overal de baas spelen. We bezoeken voornamalijk de parken in het oosten en het verrassende Swaziland. In het Kruger park vieren we Ans haar 87e verjaardag!

Bushbabies van the needles lodge
Swaziland
Youtube video's Zuid Afrika

Groenland : zomer 2015

Met Quark bezoeken we het westen van Groenland. Doel was om het noordpool ijs te bereiken in het uiterste noorden van het grootste eiland ter wereld. Terwijl in Canada extreem veel ijs ligt heeft het ijs in Groenland zich juist terug getrokken en wordt ons doel niet bereikt. Door extreme afkalving van de gletsjers zijn er wel veel meer enorme ijsbergen dan normaal. Prachtig! Het dierenleven is door de met steeds modernere wapens en vaartuigen uitgeruste lokale bevolking aan de westkust zo goed als volledig uitgeroeid.

Groenland
Groenland
Groenland

Galapagos eilanden : zomer 2014

In de Stille oceaan, zo'n 1000 km voor de kust van Ecuador, liggen de tot de verbeelding sprekende Galapagos eilanden. In dit natuurparadijs kwam Charles Darwin tot de inzichten die leidde tot de evolutie theorie die de wereld op zijn kop zette. Met het jacht de Yolita II bezochten we in 15 dagen de meeste eilanden, waaronder het afgelegen Fernandino. Een greep uit de dieren die we tegen kwamen: Blauwvoet en roodvoet Jan van Genten, Galapgos pinguins, albatrossen, oranje flamingo's, fregatvogels met rode keelzak, land- en zeeleguanen. Top was het zwemmen met zeeleeuwen, haaien en enorme zeeschildpadden.

Galapagos
Galapagos
Galapagos

Costa Rica : mei 2014

Na 9 jaar bezochten we weer één van onze favoriete landen, het natuurrijke Costa Rica. Ans was weer mee en vierde hier haar 85e verjaardag! Met de huurauto bezochten we een aantal leuke natuurbestemmingen, waar we genoten van de aparte vogels (quetzal, ara's), kleurrijke kikkers en indrukwekkende jungle. We hebben vaak overnacht bij Nederlanders die in Costa Rica een nieuw bestaan hebben opgebouwd.

Costa Rica route info
Costa Rica 2014 fotoalbum

Reisverslag Video

Tanzania : zomer 2013

Na 32 jaar keerde ik, nu samen met Ineke, terug naar de plek waar het allemaal begon: Tanzania. Ik denk nog vaak met warme gevoelens terug aan die memorabele eerste kennismaking met vreemde culturen en overweldigende natuur. Dit keer hebben we eerst twee weken op eigen gelegenheid de parken en cultuur van Noord Tanzania geproefd en bezochten we alleen de minder bekende parken als Lake Eyasi, Lake Manyare en Tarangire. Hierna vlogen we naar Dar es Salaam voor een 'groepsreis' (6 personen) met Matoke door het relatief ongerepte zuiden, waarbij vooral het Ruaha park het absolute hoogtepunten was.

Route info Tanzania 2013
Foto's Tanzania 2013
Reisverslag Tanzania 2013
Foto's: Noorden - Zuiden - (1981)

Cruise Middellandse zee : mei 2013

Samen met moeder Ans maken we dit keer een luxe cruise door het Middellandse zee gebied. We starten in Venetië en varen in 12 dagen via de Griekse eilanden (Athene en Mykanos), Turkije (Izmir en Istanbul), Italië (Napels en Rome) en Frankrijk naar Barcelona.

Venetië
Istanbul
Mykonos

IJsland : zomer 2012

Na de korte winterreis in 2007 zijn we nieuwsgierig geworden naar de rest van het vulkanische eiland. Met de eigen auto rijden we eerst naar Denemarken en nemen van hieruit de boot naar de Faroer eilanden voor een driedaagse stopover. Hier maken we een boottocht naar de vogelrotsen van Mykines. Hierna met de boot naar IJsland, waar we een 'rondje' maken. IJsland heeft vele prachtige watervallen, welgeteld één geyser en heel veel ruige vulkaanlandschappen. Een natuurreis bij uitstek.

IJsland

Namibië : mei 2012

Samen met de onlangs 83 jaar geworden Ans hebben we weer genoten van één van onze favoriete landen, Namibië. Met de Toyota 4x4 hebben we de woestijnlandschappen van de Namib (met als bekendste gebied de Sossusvlei) en Damaraland doorkruisd. Prachtige landschappen en verrassend veel wild. Uiteraard stond ook Etosha weer op het programma, met als bijzonderheid dat we één nacht in het westelelijke gedeelte hebben doorgebracht. Pas in 2015 wordt dit deel van Etosha open gesteld voor alle bezoekers.
Hoogtepunten waren verder de boottocht vanuit Swakopmund (meevliegende pelikanen, zeeleeuw kolonie en dolfijenen) en een dagje met een bioloog op zoek naar leven in de woestijn.

Etosha
Sossusvlei met water
Reisverslag Namibia 2012

Canada : zomer 2011

Na de verregende korte rondreis van 2002 hebben we nu in een heel rustig tempo de Rocky mountains en het zuidwesten van Canada bekeken. Acht dagen in Banff en Jasper (Rocky mountains) waren nog niet genoeg om dit prachtige gebied voldoende te bekijken. Vooral de kleurrijke meren rond Lake Louise zijn prachtig. Via Clearwater, Riske Creek en Anahim lake zijn we naar de kust gereden. een verlaten gebied. Vanuit Bella Coola de ferry naar Vancouver Island, waar we een week de natuur op ons in hebben laten werken. We zijn blij Canada beter te hebben leren kennen. Een prachtig land.

Zwarte beer Lake Maligne
Payto lake
Lake Moraine
Foto's: Album Diashow

Oeganda : zomer 2009

Oeganda ligt op de grens van de eindeloze Oost-Afrikaanse savannen en het dichte oerwoud van Congo. Hier gingen we eerst samen een week de natuur in, waarna we met een kleine groep drie weken een rondreis maakten. Hierbij bezochten we berggorilla's en chimpansees in de dichte jungle. Het stroomgebied van de Nijl is een waar vogelparadijs. Hier kwamen we o.a. prachtige bijeneters en de aparte schoenbekooievaar tegen. Oeganda is een prachtig land, waar helaas ook veel armoede is. Ondanks kinderarbeid, overvolle scholen, groot malaria probleem en ver afgelegen waterputten blijft de bevolking echter vrolijk en goedlachs.

Oeganda - Kinderarbeid
Oeganda - Chimpansee
Oeganda - Schoenbekooievaar
 

Mid-West USA : voorjaar 2009

Na de geweldige rondreizen in 1997 en 2007 gaan we weer op bezoek in dit prachtige gebied. Ans, de moeder van Jos, wordt tijdens de reis 80 en wat is er leuker dan dit heuglijke feit te vieren in het net ontluikende Yellowstone waar in de hogere gebieden nog volop sneeuw ligt. We starten in Las Vegas en gaan via de Grand Canyon en de parken van Utah naar ons hoofddoel Yellowstone.

Las Vegas - Excalibur
Yellowstone - Castle geyser
Grizzly beren in Yellowstone
 

Brazilië : zomer 2008

Deze zomer hebben we de natuur van het immense Brazilië opgezocht. Na de Iguassu watervallen en Rio de Janeiro vlogen we naar ons hoofddoel de Pantanal, het unieke moerasgebied ter grote van half Frankrijk. Na de Pantanal hebben we het zuidelijk deel van het Amazonegebied bezocht. Een natuurreis pur sang!

Iguassu watervallen
Rio de Janeiro
Cristalino lodge

Cuba : voorjaar 2008

Eind april hebben we Cuba bezocht. Een land waar de tijd door de Amerikaanse boycot stil heeft gestaan. We verbleven zoveel mogelijk in kleine hotelletjes en bij de mensen thuis om optimaal te genieten van de Cubaanse gastvrijheid. Een reis waar muziek en dans een voorname rol speelde.

Havana
Vinales
Cuba
 

Marokko : Kerst 2007

In de kerstvakantie zijn we met een groep naar Marokko geweest. Een land dat al heel lang op ons lijstje staat. We doen het 'touristische rondje', waarbij de koningssteden Marrakech, Fes, Meknes en Rabat worden bezocht. Hoogtepunten waren ook het vissersdorpje Essaouira, de hoge Atlas en de zandduinen van Erg Chebbi, waar we een kamelentochttrip met overnachting in een tentenkamp hebben gemaakt. Een mooi en verrassend land, waar Ien helamaal haar hart op kon halen aan de islamitische mozaieken.

Marokko - Erg Chebbi
Marokko - Fes
Marokko - Leerlooierij Fes

Mid-West USA : zomer 2007

In de zomer van 2007 zijn we 'op herhaling' gegaan naar de prachtige parken van Utah en Wyoming. Vanuit het gokpaleis Las Vegas reden we via Zion naar Page aan Lake Powell. Hier bevindt zich aan de rand van Lake Powell de ongelofelijk mooie Antilope slotcanyon. Via het ongerepte Escalante en de statige rotsen van Monument Valley door naar het hete, maar fabelachtige Arches park. Van hieruit bereikten we ons hoofddoel Yellowstone. Volgens ons één van de, zo niet het mooiste park van de wereld. Ontelbare geisers, kleurige poeltjes en een indrukwekkende natuur. Bisons, beren en grote hersten (elks) kruisten dagelijks ons pad. Na een week namen we weemoedig afscheid, maar de schoonheid van Capitol Reef en het sprookjesachtige Bryce canyon park waren de een perfect einde van deze weer bijzondere reis.

USA - Arches
Usa  Yellowstone
USA - Antilope canyon

Winterreis IJsland 2007

In februari hebben we een weekje het winterse landschap van IJsland bewonderd. IJsland ligt op het breukvlak dat continentale platen van Amerika en Eurazië scheidt. Dit uit zich in een woest vulkanisch landschap vol thermische activiteit. Verrassend zijn de vele grote watervallenm die het land rijk is. IJsland is een echte aanrader voor mensen die de oerkrachten tot in hun tenen willen voelen.

IJsland
IJsland
IJsland
Foto's: Album 1 .. Album 2
 

De Maya route : zomer 2006

In de zomer van 2006 zijn we op bezoek geweest in Mexico, Guatemala en Belize. Hier hebben we kennis gemaakt met de oude Maya cultuur. Naast de imposante Maya ruïnes bezoeken we ook kleurrijke indiaanse dorpen en slapen zelfs in Guatemala bij een indiaanse familie. Hoogtepunt was de nachtelijke beklimming van de zeer actieve Pacaya vulkaan. Vanwege de onveiligheid in Guatemala zijn we drie weken met Baobab op stap geweest. De laatste week hebben we een auto gehuurd en zijn we terug naar Belize gereden om daar het afgelegen nationale park Rio Bravo te bezoeken.

Mexico
Guatemala
Guatemala - Pacaya vulkaan
 

Jordanië: voorjaar 2006

Begin dit jaar zijn we een weekje naar Jordanië geweest. Hoogtepunten waren de opgravingen van Jerash en de imposante oude handelsstad Petra. In de woestijn van Wadi Rum hebben we een indrukwekkende tocht met een landrover gemaakt. Er is een gezamenlijk fotoalbum gemaakt van deze reis, waar iedereen van de groep die dit wilde zijn plaatjes heeft gezet.

Jordanie - Petra
Jordanie - Wadi Rum
Jordanie - Petra
 

Costa Rica: zomer 2005

Costa Rica is één van onze favoriete bestemmingen. De natuur is overweldigend zen je kunt overal relatief eenvoudig komen. Dit keer stonden na een korte stopover in Orlando (Disneyparken!) vooral de schildpaddenstranden in het noorden en het Corcovado park op het programma. Corcovado had het hoogtepunt moeten zijn met een week lang snorkelen tussen duizenden dolfijnen, walvissen en grota manta roggen. Ondanks de geweldige ervaring van een springende walvis naast de boot voelen we ons flink bekocht toen bleek dat de duurbetaalde dolfijnentochten een farce bleek te zijn. Verder begint Costa Rica een massabestemming te worden waar de echte natuurliefhebber van gruwelt. Kortom, een mooie reis vol prachtige natuur maar zonder de gehoopte hoogtepunten.

Costa Rica - Corcovado
Costa Rica
Costa Rica
Foto's ..... 2
 

China : mei 2005

Mei 2005 zijn Ans, Ineke en Jos met Djoser naar China geweest. Een korte twee-weekse groepsreis langs de toeristische hoogtepunten van het 1,3 miljard zielen tellende land. Uiteraard werden hierbij de Chinese muur en het terracotta leger bezocht, maar ook het indrukwekkende Karstgebergte rondom Yangshuo. De rondreis voerde ons van Changhai naar Beijing, Xian, Yangshuo met als eindpunt Hongkong.

China - Chenese muur
China - Terracotta leger
China - Karstgebergte
 

Madagascar 2004 : 4 juli - 5 augustus 2004

Van 4 juli t/m 5 augustus 2004 zijn wij naar Madagascar geweest. De eerste 10 dagen bezochten we met z'n tweeën eerst het natuurpark Perinet met zijn unieke indri's. Hierna vlogen we naar het uiterste noorden voor een 4-daagse kampeertocht naar de natuurparadijzen Montagne d'Ambre en Ankarana.
Op 14 juli begon de door Boabab georganiseerde groepsreis.Met 18 gezellige mensen plus een gedreven reisleidster reden we van de hoofdstad Antananarivo naar Ifaty in het zuiden. Hierbij stond een hoge portie cultuur en natuur op het menu. We maakten kennis met de bijzondere Betsileo, Merina en Bara cultuur en genoten van de lemuren, indri's en prachtige natuurgebieden van het land.

Madagascar
Madagascar
Madagascar
 

Namibië : mei 2004

In april en mei zijn we twee weken naar Namibië geweest. Hierbij gingen we met een vierwiel aangedreven auto met daktenten het ruige Noord-westen verkennen. Dit is het gebied van de primitieve Himba stam en een prachtig ruig natuurgebied.
Hoogtepunten waren de desert-rino tracking in Palmwag, de Himba's en Epupa Falls in het Noord-Westen en het altijd weer prachtige Etosha park. Tijdens deze kampeerreis vierde de sportieve Ans haar 75e verjaardag.

Namibië - Himba's
Poppa Falls
Namibië
 

Antarctica 2003

In 2003 ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Antarctica en South Georgia!!
Vanuit Ushuaia in het zuiden van Argentinie staken we met de Orlova de Drake passage over naar het Antarctisch schiereiland. Hier kwamen we in een compleet andere wereld terecht vol ijsbergen, gletsjers en natturlijk pinguins. Een overweldigende natuur. Met de zodiac, rubber boot, voeren we tussen de enorme ijsbergen, zagen gletsjers afkalven en gingen aan land bij enorme pinguin kolonies. Na een week Antarctica staken we in de voetsporen van Shackleton over naar South Georgia, waar zich honderdduizenden pinguins en zee-olifanten bevinden. Via de Falklands na 3 weken weer terug.

Antarctica
Antarctica
Antarctica
 

Spitsbergen 2001

In 2001 maakten we voor het eerst kennis met de poolstreek. Met russische ijsverstevigde boot de Multanovski voeren we in bijna 2 weken rond het eiland Spitsbergen, dat in de winter is omringd door de ijskap van de noordpool. We hadden de laatste reis van het seizoen waardoor ook de noordkust van het eiland ijsvrij was we zelfs naar het nauwelijks bezochte eilandje Kvitoya konden. Per dag gingen we met de zodiac twee maal aan land voor een wandeling. Wegens het gevaar voor ijsberen gingen er altijd drie gewapende gidsen mee.
Hoogtepunten van de reis waren de afkalvende gletsjes van de Hornsund en Liefdefjord, het met de zodiac varen tussen de ijsschotsen en langs enorme ijswanden, de walrussen liggend op een ijsschots en als absolute topper de ongeveer 17 ijsberen die zich tegoed deden aan een dode potvis.

Spitsbergen
Spitsbergen
Spitsbergen
 

Reizen, hoe het allemaal begon

In 1979 ging ik, Jos, met een vriend voor het eerst naar een bestemming buiten Europa. Het in die tijd nog niet zo toeristische Tunesië verraste me volkomen. Vooral de woestijntocht langs oases en Berbers maakte diepe indruk op me. Dat smaakte naar meer. Bij de NBBS haalde ik een reisgidsje en mijn oog viel meteen op een rondreis door Tanzania met onder andere de beklimming van de Kilimanjaro. Dat leek me geweldig en ik er naar toe. Onervaren, zonder reisboek (die waren er toen nog niet) en geen idee wat me te wachten stond ging ik op pad. Over die eerste ontgroeningsweek (zie reisverslag Tanzania) kan ik een boek vol schrijven. In Oost-Afrika hadden zich in die tijd een bont scala van avonturiers verzameld. Velen waren met een overland truck vanuit Londen of Amsterdam dwars door de woestijn en jungle naar hier getrokken. Sommigen waren al een jaar onderweg, anderen probeerden hun auto of truck al dan niet legaal te verkopen om de terugtocht te bekostigen. Ik vond het een geweldige wereld en besloot ter plekke ook zo'n lange reis te gaan maken. Na anderhalf jaar sparen was het zover. Het werd geen trans-Afrika expeditie maar een groot rondje Zuid-Amerika van ruim een half jaar. Er waren vorig seizoen in Afrika veel incidenten geweest en 'mijn' reis werd geannuleerd. Zuid Amerika bleek een onbekend, maar fantastisch continent te zijn. Schitterende Andes-volken, de verrassende Andes en uitgestrekte oerwouden. In kleine groepjes trokken we er op uit. Met name de boottocht vanuit Manaus naar Colombia was een schitterend avontuur.
Voordat Ineke in 1988 in mijn leven kwam ging het er vaak ruig aan toe. Met de tent door Afrika, met hangmat en muskietennet door de jungle of dagen achtereen lopen door een zwaar berglandschap. Hoe ruiger, hoe mooier. Soms met een groep, soms met familie of een vriend.

 

Samen op reis

Op mijn werk had ik al aangekondigd dat ik in 1989 ontslag zou nemen en een wereldreis van een jaar zou gaan maken. En toen kwam Ineke in mijn leven en moest ik kiezen. De gemaakte keuze is de beste van mijn leven gebleken en nu reis ik samen met mijn grote liefde naar alle uithoeken van de wereld.
We zijn echte natuurliefhebbers en hierdoor helaas ook een beetje cultuurbarbaren. Als we op een tweesprong staan met rechtsaf een oude ruïnestad en links een aap die we al 100 keer hebben gezien gaan we op zeker links af. We kunnen uren kijken naar kleurige kikkertjes, apen hoog in de boom, een jagende leeuw of kleurige ara's tegen een kleiwand. Het is niet verrassend dat Afrika en de groene gebieden van Midden en Zuid-Amerika bij ons hoog aangeschreven staan.
In het begin reisden we met openbaar vervoer. Lekker tussen de bevolking. In afgelegen gebieden is dit vaak wel een probleem zodat we de laatste jaren met de auto, al dan niet voorzien van daktenten, rond reizen. Alleen als het zelf rondreizen ons te veel beperkingen oplegt, zoals de poolreizen en in landen zonder infrastructuur zoals Madagascar, proberen we het met een groep. Samen de wereld verkennen blijft echter het mooiste dat er is.

Youtube kanaalKorte en langere filmpjes van onze reizen

Naast de reisverslagen, routeinfo en de foto's kunt u op youtube meer dan 100 korte en langere films vinden van onze reizen. De serie 'Met juf Ineke op reis' is (helaas in mindere kwaliteit) ook op youtube terug te vinden.

Overzicht bestemmingen
(Klik op de link voor reisverslag)

Jaar Bestemming Hoogtepunten
2015 Groenland
(2 weken)
IJsbergen, ijsbergen en ijsbergen !
2014 Galapagos eilanden
(2 weken)
Twee weken langs alle grote eilanden: Albatrossen, Jan van Genten (Blauw- en roodpoot), leguanen, etc. etc. Veel snorkelen.
2014 Costa Rica
(2 weken)
Met Ans langs Nederlandse emigranten. Corcovado, La Amistad, Carara, Cahuita, Sarapiqui
2013 Tanzania
(4 weken)

Noorden: Tarangire NP, Lake Eyasi (Bosjesmannen), Lake Manyara
Zuiden: Selous, Ruaha

2013 Cruise Middellandse zee
(2 weken)
Vanaf Venetië naar Griekenland, Turkije, Zuid-Frankrijk en Barcelona
2012 IJsland
(4 weken)
Rondreis met eigen auto, Faroer eilanden
2012 Namibië
(2 weken)
Sossusvlei, Etosha, Walvisbaai
2011 Canada Reisverslag Canada in PDF formaat
(4 weken)
Rocky mountains (Banff, Jasper), Bella Coola, Vancouver Island.
2009 Oeganda Reisverslag Oeganda in PDF formaat
(4 weken)
Chimpansees, gorilla's en de Nijl bij de Murchison watervallen.
2009 Utah en Yellowstone
(2 weken)
Yellowstone in de winter.
2008 Brazilië Reisverslag Brazielië in PDF formaat
(4 weken)
Iguassu watervallen, Rio de Janeiro, Pantanal (hyacint ara's, tapirs, peccaries, miereneters), Cristalino lodge (jaguar, tapir, ara's)
2008 Cuba (2 weken) Havana, Vinales, Trinidad
2007 Marokko
(2 weken)
De koningssteden Fes, Rabat, Meknes en Marrakech. De zandduinen van Erg Chebbi en de kust bij Essaouira
2007 Mid West USA
(4 weken)
Yellowstone (geysers, grizzly en zwarte beren, elks, elanden), Brice canyon, Capitol Reef, Antilope Canyon, Arches, Escalante, Zion, Las Vegas.
2007 IJsland Reisverslag IJsland in PDF formaat
(1 week)
Vulkanische noorden, grote bevroren watervallen, Strokkur geiser
2006 Mexico, Guatemala, Belize (4 weken) "De Maya route". Maya ruines van Palenque, Uxmal, Chichen Itza en Tikal, zeer actieve Pacaya vulkaan, Indianendorpen rondom San Cristobal.
2006

Jordanië
(1 week)

Dode Zee, Jarash, Petra, Wadi Rum woestijn
2005 Costa Rica
(3,5 week)

Stopover in Orlando Florida (Disney parken).
Tortuguero (schildpadden), Selva Verde lodge (kikkers, toecans)
Lagarta lodge (Schitterend uitzicht westkust), Rincon de la Viaje (vulkaan met modderpoelen), Carara (kikkers en ara's), Corcovado (toecans, ara's, walvissen, apen, mooiste natuurpark Midden Amerika)

2005 China
(2 weken)
Sjanghai, Peking, Xian (terracotta leger), Yangshou (Karstgebergte), Hongkong
2004 Madagascar
(4,5 weken)

Centrale hoogland van Antananarivo tot Ifaty in Zuid-westen, Ankarana en Montagne d'Ambre in noorden, Perinet en Pangalanes in het oosten.
Indri, ringstaart maki, sifaka's (Verreaux, Coquerel, Dideem), 10 soorten lemuren, kameleons, walvissen

2004 Namibie (2 weken) Noord-west Namibie: Himba gebied, Epupa Falls, Etosha
2003 Noorwegen
Tysfjord (1 week)
Met zodiac tussen 50 jagende orca's
Noorderlicht
2003 Antarctica, South Georgia
en Falkland eilanden
(3 weken) Reisverslag Antarctica in pdf formaat
Enorme ijsbergen
Pinguins: adelie-,kinband-,gentoo-, macaroni-, Magelhaen- en koningspinguins
Weddel seal, zeeluipaard, Kreefteneter (Crabeter seal), Fur Seal, Zeeolifant , Minke whale (dwergvinvis)
2002 Canada en Alaska
(4 weken)
Rocky Mountains (Canada), met luxe cruise van Vancouver naar Alaska
Katmai : Met biologen in watervliegtuig mee naar rivier vol op zalm vissende gryzzly beren.
Zuidwest kust Alaska: Afkalvende gletsjers, oude goldrush cultuur, jagende Humpback whales (Bultruggen)
2002 Kenia
(2 weken)
Laka Nakuru : Miljoenen flamingo's
Masai Mara : Ontoegankelijke modderwegen. Uitzicht op vlakte bij Serena lodge met spaarzaam wild.
2001 Spitsbergen Reisverslag Oeganda in PDF formaat
(2 weken)
Met de boot Multanovski helemaal rondom het eiland.
17 ijsberen bij dode potvis
Walrussen op ijsschots
In zee afkalvende gletsjers
2001 Ivoorkust
(9 dagen)
Chimpansees in het Tai park
2000 Frankrijk en Noord-Italië
(4 weken)
Steenbokken, gemzen en marmotten in de Pyreneeën en Alpen
2000 Costa Rica
Reisverslag Costa Rica 2000 in PDF formaat

(2 weken)
Lagarta junglelodge (grens Nicaragua) - rode gifkikkers.
Cahuita : Groene roodoog kikkers, opvangcentrum luiaards
Monteverde : Twee nesten van een quetzal.
Cano Negro : Drie soorten ijsvogels vangen visjes vlak naast onze boot; fantastisch natuurgebied.
Arenal : Vuurspuwende vulkaan, neusberen, papegaaien, veel toecans.
1999 Zimbabwe, Botswana
en Namibie

(5 weken)
Met 4x4 terreinwagen met tent op het dak vanuit Johannesburg naar Windhoek..
Zimbabwe : Hwange park, Victoria watervallen
Botswana: Geweldige boottocht vanuit Kisane, Chobe, Okavanga delta, jagende leeuwen bij Nxai Pan
Namibie : Etosha NP (verrassend mooi), Cape Cross (150.000 zeeleeuwen), zandduinen van de Sossusvlei.
1998 Bali
(2 weken)
Prachtig groen eiland vol sawa's en Hindu cultuur.
1998 Schotland
(2 weken)
Vogelrotsen (alken, papegaaiduikers) , Minke whale (dwergvinvis)
1997 USA - Mid Westen
(5 weken)
Rocky Mountain NP : Elks met enorme geweien.
Badlands : Apart landschap, prairy dogs
Yellowstone en Grand Tetons : Geysers, elanden, bisons, coyotes, elks ("edelherten"), otters, bevers.
De schitterende parken: Bryce canyon, Zion, Grand Canyon, Arches, Canyonlands, Monument Valley, Mesa Verde.
Las Vegas en de Dead valley
1997 Zuid-Afrika
(2 weken)

Drakensbergen : Schitterende wandelingen in Royal Natal NP.
Mkhaye park (Swaziland) - Met landrover op zoek naar neushoorns.
Kruger NP : Avondrit - cheeta's en groep hyena's met kill, civetkatten.
Verder natuurlijk alle dieren die je in een Afrikaans park tegen komt.

1996/97 Zuid Spanje
(1 week)
Rondreis door het binnenland. Sevilla, Malaga enz
Uitstapje naar natuurpark met gieren en mijn favoriete vogel de hop.
1996 Peru
(5 weken)

Met het openbaar vervoer vanuit Lima via de kust naar Arequipa. Van hieruit naar Puno aan het Titicaca meer en verder met de trein naar de oude Inca hoofdstad Cuzco. Hoogtepunt was een tocht naar het Manu park in het Amazonegebied.
Islas Ballastras, Nazca lijnen, Arequipa, Collca canyon (condors), Titicaca meer, Cuzco, Machu Pichu, Manu (reuzenotters, kleiwand vol ara's en kleine papegaaien, twee overzwemmende jaguars)

1995 Zuid-Afrika
(5 weken)
Van Johannesburg via Kruger, Swaziland, Drakensbergen, Karoo en Tuinroute naar Kaapstad.
Blyde Canyon, Kruger NP, Swaziland, Mkuze NP, Hluhluwe, Royal Natal NP, Kimberley, Simons Town (pinguins), Kaapstad
1994 Australie
(5 weken)
Bangkok (Thailand) - Paleis en gouden tempelcomplex
Perth, Monkey Mia (dolfijnen, zeekoeien), Sydney, Fraser Island, Great Barrie Rif
1994 Costa Rica
(2 weken)

Arenal, Cano Negro, Monteverde, Carara, Manuel Antonio.

1993 Colombia, Ecuador
(5 weken)
Colombia: Pereira, La Pastora, Popayan, Sylvia, Cali
Ecuador: Galapagos, Otovalo, La Selva jungle lodge
1992

Indonesie
(5 weken)

Borneo (Kalimantan) : Orang Utangs, neusapen, boottocht over Mahakam rivier (Dayak stam, rivierdolfijnen)
Sulawesi : Rantapao - Toraya land
1992 Sri Lanka
(2 weken)
Rondreis met trein en prive-chauffeur vanaf Kandy
Kandy (cultuur), Galle (Oud Nederlands fort), Ratnapura (edelstenen), Yala en Bundula NP (olifanten en vogels)
1991 Indonesie
(5 weken)
Java : Jakarta, Bandung,Yogjakarta(Borobodur, Prambanan),Mt Bromo
Irian Jaya : Papoea's van Wamena vallei
Bali : Cultuur en sawa's
1991 Kreta (1 week) Uitstapjes met huurauto. Samaria kloof.
1990 Florida Everglades, Disney Orlando
1990 Ecuador en Venezuela
(5 weken)
Eerste reis samen.
Ecuador: Tinalandia (Ien haar eerste ' jungle'), markt van Otovalo
Chichirivichi (kust Venezuela) : Flamigo's, rode ibissen, koraalriffen
1989 Kenia
(5 weken)
Met hele familie op reis.
Lake Nakuru, Lake Naivasha, Lake Bogoria, Maralal (Samburu stam), Samburu NP, Mt Kenia, Amboseli, Masai Mara, Malindi, Lamu.
1988 Thailand Met Martha met de bus door Thailand.
Strand van eiland Koh Samui, de bergstammen van Noord Thailand en "Bridge over river Kwai"
1986 Rwanda, Zaire, Uganda Groepsreis georganiseerd door Baobab. Met truck vanuit Rwanda naar Zaire en via Uganda weer terug.
Berggorilla's (Zaire, heet nu Congo), Pygmeeen stammen (Zaire) en Queen Elizabeth park (Uganda).
1985 Turkije (auto)
(5 weken)
Onderweg: Venetie, Plitvice meren en grotten van Pastonja (Joegoslavie), Samos, Athene (Griekenland)
Turkije: Istanbul, Cappadocie en Pamukkele (Turkije)
1983/84

Zuid Amerika rondreis
(1/2 jaar)
- diashow

Peru : Lima, Islas Ballestras, Nazca, Arequipa, Titicaca meer, Cuzco, inka trail naar Machu Pichu, Cordillera Blanca (Huaraz).
Bolivia : La Paz, Takesi trail, Cochabamba, Sucre, Uyuni zoutmeren
Chili : Antofagasta, Santiago, Osorno vulkaan, merendistrict
Argentinie: Bariloche, Buenos Aires, Iguazu watervallen
Brazilie: Iguazu watervallen, Rio de Janeiro, Brasilia, Pantanal, Manaus (via trans-amazonia weg), boot naar westen
Colombia: Leticia, Bogota, Grens met Ecuador (Ipiales, Tumaco aan kust)
Ecuador: Quito, Otovalo, Banos, Saquisili, Guayaquil, Mishualli, Zumbahua , Sangay vulkaan, Las Cajas (Cuenca)
1983 Sri Lanka
(3 weken)
Met moeder Ans, broer Bob en zus Annemarie met het openbaar vervoer door Sri Lanka.
Colombo, Anuradhapura, Sigiriya, Mihintale, Oostkust, Veddah's (stam), Kandy, Galle, Weligama
1981 Tanzania
(6 weken)
Jos met Encounter Overland voor het eerst alleen op reis. Kampeertocht van 6 weken met internationale groep.
Kilimanjaro beklimming, Lake Manyara (eerste olifanten en ander groot wild), Ngorongoro krater, Serengeti
1979 Tunesie Woestijn rondrit van 1 week