China 2005 Info

Route 29 april 2005 t/m 15 mei 2005
Vliegschema
Links
Algemene informatie


Route

Dag

Dag

Datum

Routeschema

Dagprogramma

Overnachtingsplaats

1

Vr

29-apr

Vlucht Amsterdam - Shanghai Vertrek 17:15

 
2
Za

30-apr

Aankomst Shanghai

Aankomst 09:50 (NL tijd 03:50)

Long Men Hotel
777 Hengfeng road
tel : 00-86-21-51010000
fax: 00-86-21-63172004
3
Zo

1-mei

Shanghai vrije dag
4
Ma
2-mei
Shanghai naar Beijing Slaaptrein naar Beijing (Peking) 16 uur ?

Trein
5

Di

3-mei
Beijing
Exhibition Centre Hotel
135 Xi Zhi Men Wai street
Tel : 00-86-10-68316633
Fax: 00-86-10-68354067
6
Wo
4-mei
Beijing De Chinese muur
7
Do
5-mei
Beijing  
8
Vr
6-mei
Beijing naar Xian Nachttrein naar Xian

Trein
9
Za
7-mei
Xian

Wan Nian Hotel
93 Chang Le Zhong Rd
Tel : 00-86-29-3231932
Fax: 00-86-29-3210896
10
Zo
8-mei
Xian Excursie naar Terracotta leger
11
Ma
9-mei
Vlucht naar Guilin - Yangshuo
Li River Hotel
33 Diecui Road
Tel : 00-86-773-8827698
Fax: 00-86-773-8827439
12

Di

10-mei
Yangshuo  
13
Wo
11-mei
Yangshuo  
14
Do
12-mei
Yangshuo via Gullin naar Guangzhou Vanaf Gullin nachttrein naar Guangzhou

Trein
15
Vr
13-mei
Guangzhou, boot naar Hongkong

Guangdong hotel
18 Prat avenue
Tsimshatsui, Kowloon
Tel : 00-86-852-28370788
Fax: 00-86-852-28081999
16
Za
14-mei
Hongkong  
17
Zo
15-mei
Hongkong - Amsterdam Vertrek 11:40
Aankomst Amsterdam 17:45
 
18
Ma
16-mei
2e pinksterdag Lekker bijkomen van de reis  


Kort overzicht van de rondreis

Shanghai

Dag 1 Vlucht Amsterdam - Shanghai
Dag 2 Aankomst Shanghai
Dag 3 Shanghai
Dag 4 Shanghai, nachttrein naar Beijing

De 17-daagse reis start in de havenstad Shanghai waar je eindeloos kunt wandelen in de verschillende interessante wijken met indrukwekkende moderne gebouwen en oude tempels. Vooral de beroemde boulevard, de Bund, geeft een goed beeld van karakteristieke architectuur uit de jaren dertig. De Bund is ook de plek waar je in alle vroegte getuige kunt zijn van vele Chinezen die het immens populaire tai-chi uitoefenen. Met de nieuwe Pearl Tower kent Shanghai één van de hoogste torens in de wereld, met natuurlijk een fantastisch uitzicht over deze gigantische stad. Een boottocht op de Huangpu rivier laat je het uitgestrekte havengebied zien van Shanghai.

Voor 's avonds is er een grote keuze aan restaurants, bars en theaters waar je nog een indruk kan krijgen van het Shanghai uit vervlogen tijden. Ook een acrobatiek voorstelling hoort meestal tot de mogelijkheden. De slaaptrein vervoert je, op comfortabele wijze, naar Beijing.

Beijing

Dag 5 Aankomst Beijing
Dag 6 Beijing, excursie naar de Grote Muur
Dag 7 Beijing
Dag 8 Beijing, nachttrein naar Xian

Beijing is de hoofdstad en het regeringscentrum van China en heeft een inwonersaantal van ongeveer 10 miljoen, dat nog dagelijks wordt vergroot door een gestage stroom mensen vanuit het platteland. Beijing is een enorm grote stad en het is hier dan ook het gemakkelijkste om je per metro, taxi of taxi-busje te verplaatsen. Ter illustratie: om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te komen, ben je met de taxi al snel een half uur onderweg! Het centrum van de stad bevindt zich rondom het Plein van de Hemelse Vrede, waar zich de beroemde Verboden Stad, het mausoleum van Mao en de Grote Hal van het Volk bevinden. Eén van de mooiste parken van Beijing, het Beihai-park, bevindt zich vlak achter de Verboden Stad. Hier kun je een bootje huren om samen met de recreërende inwoners van Beijing op het meer te roeien. Ook de hutongs, de beroemde oude woonbuurten van Beijing, mag je eigenlijk niet missen. In het centrum worden enkele van deze buurtjes beschermd tegen de opkomende nieuwbouw. Van de ontelbare tempels die de stad vroeger sierden, zijn er enkele zeer de moeite waard. De volledig van hout gemaakte tempel van de Hemel, gelegen in het zuidoosten van de stad, bestaat uit verschillende gebouwen en een groot altaar, die alle in opperste symmetrie gebouwd zijn. In het noordoosten van de stad ligt de zogenaamde Lama-tempel, waar tegenwoordig weer het lamaïstisch boeddhisme beleden wordt. Vanuit Beijing wordt door de reisbegeleiding een excursie naar de Grote Muur georganiseerd, waar je de tijd hebt om over een gedeelte van dit grootste bouwwerk ter wereld te wandelen. Deze excursie is, afgezien van de toegangsprijs, in de prijs inbegrepen. Meestal probeert de reisbegeleiding deze excursie te combineren met een bezoek aan het Zomerpaleis, dat even buiten Beijing ligt aan een speciaal aangelegd meer. 's Avonds bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Chinese Opera en/of dé specialiteit van Beijing te proeven: de Peking-eend.

Xian

Dag 9 Aankomst Xian
Dag 10 Xian, excursie naar het terracottaleger

We rijden per slaaptrein met hardsleepers in ongeveer zestien uur van Beijing naar Xian, voorheen lange tijd de hoofdstad van China. In het verleden was Xian het startpunt van de Zijderoute, wat de stad een zeer kosmopolitisch karakter heeft gegeven. In het centrum van de stad, vlak achter de Drumtoren, bevindt zich nog altijd een oude islamitische wijk en een uitgestrekt moskeeëncomplex met bijgebouwen en tuinen. In deze wijk kun je bijzonder gezellig wandelen en eten; ook tref je hier zeer veel kunst- en antiekwinkeltjes. Het oude centrum van Xian is altijd omringd geweest door een dikke muur, die grotendeels gerestaureerd is en waar je overheen kunt lopen. Een mooi uitzicht over de stad heb je vanuit de oude Klokkentoren, waar vroeger elke morgen de klok geluid werd. Vlakbij de zuidmuur ligt het Provinciaal Museum, dat één van de grootste collecties Chinese kunstschatten herbergt, waaronder veel aardewerk en kalligrafie. Buiten de muren kun je de Grote en de Kleine Wilde Gans Pagode bezoeken, beide karakteristieke, oude Chinese gebouwen. We trekken in Xian een halve dag uit voor het wereldberoemde terracottaleger van de eerste ‘Gele Keizer' van China: Qin Shihuang. Dit eeuwenoude leger bevindt zich ongeveer dertig kilometer buiten de stad en werd pas in 1974 door boeren ontdekt. Deze in de prijs inbegrepen excursie wordt door de reisbegeleiding per bus georganiseerd, de entree is niet inbegrepen.

Tijdens de 17-daagse reis vlieg je van Xian naar Guilin om je reis in Yangshuo te vervolgen.

Yangshuo

Dag 11 of 17 of 23 Vliegen naar Guilin, aansluitend met de bus naar Yangshuo
Dag 12 of 18 of 24 Yangshuo
Dag 13 of 19 of 25 Yangshuo

Het dorpje Yangshuo ligt midden in een landschap van mistige rijstvelden, rivieren en steile, volstrekt in afzondering oprijzende pieken, heel bekend van Chinese prenten. Als je 's ochtends wakker wordt zie je door de gordijnen heen al deze bergreuzen, die alle zeer beeldende namen dragen. Ondanks de groeiende hoeveelheid souvenirwinkeltjes en toeristencafeetjes ademt Yangshuo nog steeds een heel landelijke sfeer. Het is de ideale plaats om een fiets te huren en al fietsend de hele dag de omgeving te verkennen, met of zonder lokale gids. Bij Yangshuo ligt de Maanheuvel, waar je een spectaculair uitzicht hebt over de omgeving. Ook is het leuk om gewoon willekeurige weggetjes in te rijden en maar te zien waar je uitkomt. In Yangshuo kun je eventueel 's avonds met een bootje de rivier opgaan, om te kijken hoe vissers met behulp van aalscholvers hun prooi vangen. Een boottocht over de Li-rivier, eventueel in combinatie met een fietstocht, zal een onvergetelijke indruk maken. Na afloop van de tocht over de rivier kun je, onder het genot van wijn, bier en snacks, op één van de vele terrasjes de rest van de avond op een plezierige wijze doorbrengen of je laatste souvenirs kopen in dit ontspannen plaatsje.

Guangzhou

Dag 14 Bus naar Guilin, met nachttrein naar Guangzhou
Dag 15 Aankomst in Guangzhou, met boot naar Hongkong

Vanaf Yangshuo rijden we terug naar Guilin en stappen voor de laatste keer op deze reis in de nachttrein, die ons in een nacht naar Guangzhou brengt. We vertrekken dan in de middag naar Hongkong.

Hongkong

Dag 15 Aankomst Hongkong
Dag 16 Hongkong
Dag 17 Vlucht naar Amsterdam

De reis van Guangzhou naar Hongkong wordt met de 'Turbo Cat' veerdienst in ongeveer twee uur afgelegd. De stad hoort na een lange geschiedenis onder Brits bestuur vanaf juli 1997 weer bij China. De sfeer is hier dan ook heel anders. Niet alleen is de stad bijzonder groot en modern, maar je ziet ook overal in het pak gestoken zakenlui lopen en hoor je steeds op straat draagbare telefoons rinkelen. Ons hotel is centraal gelegen op het vasteland (Kowloon), waar de meeste inwoners van Hongkong wonen. Vanaf het vasteland kun je gedurende de hele dag de veerboot nemen naar Hongkong Island, het zakendistrict van Hongkong met de welbekende skyline. Met een ‘kabel-kar' kun je naar Mt. Victoria, waarvandaan je een imposant uitzicht over de stad en haar omgeving hebt. Wil je ook nog enkele andere van de ruim tweehonderd eilandjes van Hongkong verkennen, dan kun je vanaf Hongkong Island makkelijk de boot nemen. Let wel even op de retourtijden van de boot, om te voorkomen dat je op één van de eilandjes strandt! Op veel van de eilandjes, zoals op Lamma en Cheung Chau, is de sfeer heerlijk ontspannen en tref je behalve gezellige dorpjes ook mooie stranden en goede visrestaurants aan. Omdat Hongkong erg groot is, zijn afstanden vaak moeilijk te voet af te leggen. Behalve taxi's en bussen doorkruisen dubbeldeks-trammetjes Hongkong Island. Het ideale vervoer voor langere afstanden is de metro, die goedkoop en zeer overzichtelijk is. Vanaf Hongkong vliegen we met de KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam.

 


Vliegschema

HEEN-reis Amsterdam - San Jose

Datum

Route

Vertrek

Aankomst

Vluchtduur

Vluchtgegevens

vr
29 apr
Amsterdam - Shanghai
17:10
09:45
10:35
KL 895 (KLM)
TERUG-reis Amsterdam - San Jose

Datum

Route

Vertrek

Aankomst

Vluchtduur

Vluchtgegevens

zo
15 mei
Hong Kong - Amsterdam
11:40
17:45
12:05
KL 888 (KLM)

Het is in Shanghai 6 uur later dan in Nederland


Links

Info over onze reis

Djoser reisinformatie Uitgebreide informatie over reisschema, reisgenoten, weer, info voor thuisblijvers
... .... .... ... ... ... .... ... login: jvddool@tiscali.nl - password: djoser
Djoser route informatie (globaal)

Onze hotels (Zie bovenstaand reisschema voor adresgegevens)

Shanghai - Long Men Hotel
Beijing   - Exhibition Centre Hotel : ( info2 info3 info4 )
Xian      - Wan Nian Hotel ( info2 )
Yangshuo - Li River Hotel
Hong Kong - Guangdong hotel

Praktische en touristische informatie

Weervoorspellingen Heel China. Ook historische weergegevens. (wunderground.com)
Het weer in China (weeronline.nl)
Peking revisited - Erg veel info, foto's en links over Peking
Chinese tekens informatie
Plattegrond metro Beijing
Reisverslagen
Djoser reis 1998 - verslag van groepsleden
Peking revisited - Erg veel info, foto's en links over Peking
Verzameling van honderden links naar reisverslagen - oa 40 reisverslagen van China
Fotoreportages

 


Veel gestelde vragen

FAQ van Djoser

Vraag
Wat dien ik in te vullen op het visumformulier?

Antwoord
Voor een korte uitleg voor het invullen van het visumformulier voor deze bestemming klik hier .

Vraag
Heb ik een visum nodig voor deze reis?

Antwoord
Voor China heb je inderdaad een visum nodig dat je aan kunt vragen bij de Chinese Ambassade of door Djoser, in samenwerking met het Visumburo, kunt laten regelen (administratiekosten bedragen dan € 20,-). Na boeking ontvang je meer informatie over de visumprocedure en een visumformulier.

Vraag
Worden de reizen begeleid door Nederlandse reisbegeleiding?

Antwoord
Ja, alle reizen in China worden begeleid door Nederlandstalige reisbegeleiders. Zij gaan tot aan het vertrek naar Hong Kong met de groep mee. Tijdens de Djoser excursies naar de Grote Muur en het Terracottaleger wordt de groep daarnaast bijgestaan door een lokale, Engelssprekende gids.

Vraag
Met welke luchtvaartmaatschappij worden de binnenlandse trajecten uitgevoerd?

Antwoord
Lokale Chinese maatschappijen voeren de binnenlandse vluchten uit. De vliegtuigen die in China gebruikt worden bestaan voornamelijk uit Boeings en Airbussen van Westerse makelij. Aangezien vliegreizen in China de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen zijn de toestellen meestal recentelijk geproduceerd.

Vraag
Is het mogelijk om te pinnen in China?

Antwoord
In alle steden die we bezoeken is het mogelijk om te pinnen. Aangezien de steden erg groot zijn is het echter niet altijd even handig (of kost het veel tijd) om een pinautomaat te vinden. Aangezien je Traveller's Cheques en contanten vaak in de hotels kunt wisselen is een pinpas niet altijd nodig, doch zeker handig om mee te nemen. Euro's zijn makkelijk inwisselbaar in China.

Vraag
Is het mogelijk om een ‘soft sleeper' coupe te boeken in de trein?

Antwoord
Djoser heeft gekozen voor het reizen in de ‘hard-sleeper' klasse. In deze klasse reis je namelijk gezamenlijk met je groep tussen Chinezen die op weg zijn naar verre familie of een nieuwe baan.
Dit biedt meer contact met de lokale bevolking dan de gesloten coupés van ‘soft-sleeper' klasse. We bieden niet de mogelijkheid om de nachttreinen te ‘upgraden' naar een andere klasse.

Vraag
Wat is de ‘hard-sleeper' klasse in de trein?

Antwoord
De treinen in China kennen verschillende klassen, waaronder ‘hard-sleeper'. Hard-sleeper betekent niet dat je op harde planken slaapt. De bedden zijn zelfs redelijk comfortabel te noemen. De open coupés in de hard-sleeper hebben 6 bedden (2 rijen van 3 bedden boven elkaar) in tegenstelling tot de dichte 4-persoons coupés van de ‘soft-sleepers'. Lakens en eventueel dekens zijn in de ‘hard-sleeper' klasse aanwezig, al is het handig een eigen lakenzak mee te nemen. Warm water is vrijwel altijd beschikbaar voor een kopje thee of koffie of voor het maken van een noodlesoep.

Vraag
Hoe is het vervoer geregeld tijdens de reis?

Antwoord
Om de tijd die je in China hebt zo efficiënt mogelijk te gebruiken leggen we het langste traject (Xian-Guilin) af met een binnenlandse vlucht om op deze manier de reistijd te verkorten. Daarnaast maken we gebruik van verschillende nachttreinen waarin we vooraf gereserveerde plaatsen hebben. In de treinen maken we gebruik van de ‘hard-sleeper' klasse.
www.vervoer.djoser.nl

Vraag
Hoe is de kwaliteit van de hotels in China?

Antwoord
Djoser maakt gebruik van goede middenklasse hotels in China. De tweepersoonskamers beschikken overal over een eigen douche en toilet en hebben waar nodig airconditioning. De meeste hotels zijn pas in de laatste jaren gebouwd en zijn over het algemeen netjes en van goede kwaliteit. In elke kamer staat een kan met heet, gekookt, water klaar voor een zelfgemaakt kopje koffie, thee of soep.